Normal_11388

HEERHUGOWAARD - In het voorjaar van 2013 zal het ontwerp van  het nieuwe Regionaal Topklinisch Interventie Centrum (RTIC) in Heerhugowaard bekend worden gemaakt. Bestuursvoorzitter Harry Luik van de Medisch Centrum Alkmaar Gemini Groep (MGG), die het nieuwe ziekenhuis laat bouwen, maakte dit streven vorige week tijdens een persconferentie bekend.

Als opleverdatum van de nieuwbouw wordt eind 2015 gehanteerd. Daarover bericht de website van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA).

In maart maakte het bestuur van de MGG al bekend welke zorgprofielen de drie locaties van de zorginstelling krijgen; het Gemini Ziekenhuis in Den Helder, het MCA en vanaf 2015 het RTIC. De definitieve profielen worden in september van dit jaar vastgesteld.

Het profiel RTIC zal in belangrijke mate hetzelfde blijven: het nieuwe ziekenhuis moet het centrum voor complexe operaties en intensieve, gespecialiseerde zorg worden. Het gebouw en de bijbehorende voorzieningen worden echter nog meer toegespitst op acute, complexe en hoogrisicovolle zorg. Er komen tien operatiekamers en ongeveer 550 bedden.

© Nationale Zorggids / Arend Jan Wonink