Normal_11497

AMERSFOORT - Met zes pas in gebruik genomen iPads hoopt de afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn. De tablets van Apple kunnen door de vele toepassingen en applicaties (apps) taalontwikkeling, communicatie, concentratie, geheugen en fijne motoriek stimuleren. Dat meldt de website van het Amersfoortse ziekenhuis.

Kinderlogopedist Mylene de Hont is erg enthousiast over de tablet: "Het is interactief, aantrekkelijk, laagdrempelig en direct in te zetten in het dagelijks leven van de patiënt. Als patiënten of ouders van kinderen zelf een iPad kunnen aanschaffen, kunnen ze de therapie-oefeningen thuis voortzetten".

Voor medische applicaties bestaan nog geen richtlijnen. De Hont is lid van een landelijke werkgroep die kritisch kijkt naar apps en hun nut voor revalidatiedoeleinden onderzoekt. "Zo kunnen wij ook onze patiënten en ouders beter adviseren welke apps ze wel en niet moeten gebruiken", aldus De Hont.

De iPads zijn geschonken door de Stichting Bijstand Meander Medisch Centrum. die financiële bijstand verleent aan projecten binnen Meander Medisch Centrum die de patiëntenzorg verbeteren.

© Nationale Zorggids / Arend Jan Wonink