Normal_pexels-paul-theodor-oja-2769001__1_

Door een tekort aan vrijwilligers kunnen ouderen in het woonzorgcentrum van Zorggroep Meander in Oost-Groningen minder vaak op excursie. Op het moment heeft het centrum maar één busje beschikbaar voor zeven locaties en maar drie vrijwillige chauffeurs. Dit meldt RTV Noord.

Activiteitenbegeleidster Jacqelien Hartman zegt dat ze afgelopen maanden steeds vaker bewoners moet afwijzen voor een uitje. Hartman hoopt dat er snel vrijwilligers bij komen die een kunnen besturen.

Uitje

Vaak wordt de bus gebruikt voor excursies naar bijvoorbeeld de dierentuin. Ook wordt de gebruikt voor kleine uitjes naar Termunten voor een visje of voor een tour rond de geboorteplaats van een bewoner.

Belangrijk

Hartman legt uit dat deze uitjes heel belangrijk zijn voor de bewoners. “We zijn op pad met inwoners die dementeren en dan is zo'n reisje altijd een hele onderneming, maar we doen het graag, want je ziet de mensen echt genieten.” Nu gaan 5 ouderen van zorgcentrum De Veenkade op excursie naar varkensboerderij Akkervarken in Valthermond.

Door: Nationale Zorggids