Normal_9752

AMSTERDAM - Om de twee chirurgen van het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer na amper een week werkzaam te zijn geweest, afgelopen vrijdag weer op non-actief te stellen was ‘noodzaak' voor het ziekenhuis, zo meldt het tijdschrift Medisch Contact.

Vorige week maandag mochten de twee medisch specialisten na de uitspraak op 2 mei van een kort geding, dat zij bij het Scheidsgericht hadden ingediend, ‘voorlopig' weer aan het werk.

Echter, volgens het ziekenhuis hadden de meeste betrokken vakgroepen aangegeven dat zij niet meer met de artsen konden samenwerken.

Afgelopen week bleek de situatie niet meer houdbaar, omdat de onderlinge werkverhoudingen steeds verder onder druk kwamen te staan.

De raad van bestuur stelde de chirurgen opnieuw op non-actief omdat ‘het ziekenhuis zo niet kan functioneren'.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis volgt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de gang van zaken op de voet.

Begin april mochten de twee chirurgen voorlopig niet meer werken omdat er samenwerkingsproblemen waren geconstateerd tussen de maatschap chirurgie en andere partijen binnen en buiten het ziekenhuis.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz