Normal_9533

BOXMEER (Novum) - Twee chirurgen van het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer die begin april op non-actief waren gesteld, kunnen maandag weer aan de slag.

Dat meldt het ziekenhuis zondag. Het ziekenhuis geeft daarmee gehoor aan de beslissing van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg, dat eerder besliste dat de chirurgen weer welkom zouden moeten zijn in het ziekenhuis.

De twee waren geschorst vanwege een samenwerkingsprobleem tussen de afdeling chirurgie en partijen binnen en buiten het ziekenhuis. In afwachting op een definitief besluit mochten de chirurgen hun werk niet meer uitoefenen.

Specialisten van het UMC St Radboud in Nijmegen namen hun werkzaamheden over. De raad van bestuur van het ziekenhuis reageerde eerder verrast op de beslissing van het scheidsgerecht.

"De meerderheid van de betrokken vakgroepen van andere specialisten heeft namelijk aangegeven dat samenwerking met de betreffende specialisten niet meer mogelijk is." Het ziekenhuis zit nu vanwege de contractuele opzegperiode van zes maanden nog een halfjaar aan de twee chirurgen vast.

De raad van bestuur is van plan de chirurgen en hun samenwerking met anderen extra goed in de gaten te houden.

Het ziekenhuis geeft op de website zondag verder aan dat mensen die de komende tijd een afspraak hebben op de poli chirurgie of binnenkort worden geopereerd, mogelijk een andere chirurg krijgen dan gepland.

Het ziekenhuis belooft patiënten bij wie dat gebeurt, van tevoren daarover te informeren.