Normal_11122

UTRECHT - NU'91, de beroepsorganisatie van de verpleging en verzorging, wil een oplossing vinden voor de onderbezetting waar verpleegkundigen en verzorgenden tijdens de zomervakanties vaak mee te maken hebben, zo schrijft de vakbond op zijn website.

De vakbond heeft de afgelopen drie jaar tijdens de zomerperiode een meldpunt voor het zorgpersoneel geopend om dit probleem in kaart te kunnen brengen.

Echter, de vakbond wil dit jaar verpleegkundigen en verzorgenden niet alleen de mogelijkheid bieden om problemen te melden maar ook om oplossingen aan te dragen. Veel zorginstanties hebben namelijk inmiddels verschillende oplossingen gevonden voor dit probleem.

Met een bundeling van alle ingezonden voorbeelden wil NU'91 vervolgens zowel de werkgevers als de politiek proberen te bewegen om zich in te zetten voor een structurele oplossing van de onderbezetting.

De meeste van de ruim duizend meldingen die er jaarlijks binnen kwamen hadden te maken met de toenemende werkdruk doordat met minder personeel of met personeel dat te onervaren of ongeschoold was, dezelfde zorg moest worden verleend.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz