Normal_x-ray_scan_hand_zorg_personeel_artsen

HOOGEVEEN - Ziekenhuizen bundelen steeds vaker hun krachten om ingewikkelde en weinig voorkomende chirurgische ingrepen te kunnen blijven verrichten. Door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en beroepsgroepen, die worden overgenomen door zorgverzekeraars, worden voor dergelijke handelingen namelijk steeds hogere eisen gesteld, zo meldt Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen.

Daarom hebben de chirurgen van drie noordelijke ziekenhuizen gisteren de handen ineen geslagen en een fusieovereenkomst ondertekend. Hierdoor ontstaat één maatschap die werkzaam is op drie ziekenhuislocaties, het Scheper Ziekenhuis in Emmen, het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal en Ziekenhuis Bethesda.

“Ik ben uiteraard zeer verheugd over deze fusie. Hierdoor kunnen we hoogstaande zorg blijven leveren voor de patiënten in de regio’s Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal”, zegt Frank Kroezen, voorzitter van de nieuwe maatschap Chirurgie.

“Chirurgen specialiseren zich op specifieke gebieden binnen de chirurgie zoals trauma, vaatchirurgie en gastro-intestinale chirurgie. Door deze fusie kan elke chirurg zich meer richten op zijn of haar eigen aandachtsgebied door op drie locaties diensten te draaien op dat specifieke gebied. Dit heeft een positief effect op de kwaliteit van de zorg voor de patiënt”, aldus Kroezen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz