Logo_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

Op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)  het bevel opgeheven bij het Medisch Centrum Westerbuurt te Venhuizen, de praktijk van huisarts Van der Marel.

Daarnaast is het verscherpt toezicht op het Medisch Centrum dat afliep op 1 januari 2014 niet verlengd door de inspectie. Reden voor beide besluiten is dat de praktijk inmiddels voldoet aan de voorwaarden voor het kunnen leveren van verantwoorde zorg die zijn gesteld in het bevel en het verscherpt toezicht.

De inspectie heeft onder meer geconstateerd dat de huisartsenpraktijk voldoende vooruitgang heeft gerealiseerd in het organiseren van verantwoorde infectiepreventie en de wijze van informeren van patiënten bij niet-reguliere behandelingen. De inspectie heeft voldoende vertrouwen dat de praktijk deze verbeteringen verder doorvoert. De inspectie bezoekt de praktijk binnen enige maanden nogmaals om te oordelen of de verbeteringen stand hebben gehouden.

De IGZ legde op 8 maart 2013 een bevel op aan de huisartsenpraktijk. Deze werd op 22 maart 2013 door de minister van VWS verlengd. Per 1 juli 2013 was een verscherpt toezicht voor een periode van zes maanden ingesteld op de huisartsenpraktijk.

© Nationale Zorggids