Logo_logo-pml-cmyk

Een groep jonge artsen wil dat doktersopleidingen meer aandacht gaan besteden aan leiderschap. Afgelopen week hebben ze daarvoor het Platform Medisch Leiderschap opgericht. Artsen zouden momenteel te weinig kennis en inzicht hebben om leidinggevende taken ten goede uit te voeren. Dit meldt Zorgvisie. 

Het online platform wil het leren van medisch leiderschap in de opleidingen professionaliseren. Het initiatief is in het leven geroepen omdat veel organisaties, aldus de oprichters, kampen met opvolgingsproblematiek. Om dit probleem aan te pakken zouden artsen vaker managementfuncties moeten vervullen, vindt het Platform. Echter, artsen zijn momenteel "onvoldoende voorzien van kennis voor het vervullen van leidinggevende taken in medische organisaties." Daarnaast vinden de initiatiefnemers ook dat doktoren "onvoldoende inzicht in het bestuurlijk krachtenveld en het belang van samenwerken" hebben.  
 
Via het platform hopen de jonge artsen een (inter)nationaal netwerk op te bouwen voor artsen die medische leiderschapsposities vervullen of willen vervullen. Daarnaast willen de initiatiefnemers ook promoten dat artsen hun leidinggevende kwaliteiten ontwikkelen. Dit doen ze in eerste instantie dus door het thema aan te kaarten bij de organisatoren van de artsenopleiding. 
 
© Nationale Zorggids