Normal_den_haag_centraal__still_

Op maandag 31 maart opent zorgaanbieder CareToGo een dokterspost op het station Den Haag Centraal, dat hiermee het eerste station in Nederland wordt met een inloopkliniek. CareToGo hoopt met het aanbieden van een toegankelijke dokterspraktijk in de buurt van het werk of op de route naar de stad iets nieuws toe te voegen aan het Nederlandse zorgaanbod. Dat meldt CareToGo.

De inloopkliniek is vrij toegankelijk voor iedereen die gezondheidsklachten heeft maar zichzelf geen tijd gunt voor een bezoek aan de eigen huisarts. De inloopklinieken komen op locaties waar de doelgroep zich overdag bevindt: werkende mensen met volle agenda's. De inloopklinieken hanteren ruime openingstijden en bieden de mogelijkheid om spontaan binnen te lopen of online een afspraak te maken. CareToGo ziet zichzelf niet als vervanging van de gevestigde eerstelijns zorg, maar als aanvulling daarop.

Vooralsnog wordt de zorg in de inloopkliniek nog niet vergoed vanuit de verzekering. Cliënten betalen 35 euro voor het consult via een pinautomaat. CareToGo denkt de waarde van dit nieuwe concept te kunnen bewijzen en verwacht dat zorgverzekeraars deze zorg op termijn zullen opnemen in het basis- of aanvullende pakket.

© Nationale Zorggids