Normal_tweede_kamer

Het coronadebat werd gisteren afgesloten met slechts 62 Kamerleden. Een groep uit de coalitie zou letterlijk zijn weggerend om maar niet te hoeven stemmen een structurele salarisverhoging voor zorgpersoneel. Dit melden Skipr en RTL Nieuws.

Geert Wilders van de PVV wilde een hoofdelijke stemming om eindelijk de salarisverhoging voor zorgmedewerkers erdoorheen te krijgen, maar van de benodigde 76 Kamerleden waren er slechts 62 over. De stemming ging dus niet door. “Ondemocratisch en oncollegiaal”, zei Jesse Klaver van GroenLinks gisteravond. Ook Wilders en Lodewijk Asscher waren ontzet.

'Verwacht van ons geen heldendaden'

Voorzitter Diederik Gommers van de Vereniging voor Intensive Care is flink teleurgesteld in de gang van zaken gisteravond. “Je verwacht van die verpleegkundigen dat ze straks weer moeten leveren en iedere keer gebeurt dit. Vorige keer is er drie keer gestemd over salarisverhoging. Het kan zijn dat er geen geld is, maar zeg dat dan. Verwacht van ons geen geweldige dingen en heldendaden als we hier niet eens over kunnen praten”, zei een boze Gommers.

Overigens zegt de coalitie open te staan voor een hoofdelijke stemming, maar moet zoiets van te voren worden aangekondigd. Er is voorbereiding nodig voor zo’n stemming, deels omdat het in drie rondes moet plaatsvinden in verband met coronaregels. 

Door: Nationale Zorggids