Normal_de_friesland_zorgverzekeraar_logo

Ongeveer zevenhonderd mensen in Dronten zijn overgestapt naar de gemeentepolis die De Friesland Zorgverzekeraar samen met de gemeente aanbiedt. Dit is een collectieve zorgverzekering speciaal voor minima, bestaande uit een basispakket en aanvullend pakket met uitgebreide dekking van de zorgkosten. Dat meldt de Flevopost.

In het pakket van de gemeente zijn veel vergoedingen specifiek voor de doelgroep opgenomen. Het is volgens wethouder Peter van Bergen een goed teken dat 20 procent van de minima de collectieve zorgverzekering heeft afgesloten. “We hebben ons best gedaan om samen met De Friesland een aantrekkelijke polis te bieden. Het is daarom heel goed om te zien dat deze gemeentepolis tegemoet komt aan de behoefte van onze inwoners. Op deze manier komt toegang tot betaalbare zorg voor iedereen een stukje dichterbij”, zegt de wethouder.

In mei 2015 heeft de gemeente een armoedebeleidsplan opgesteld. Hieronder valt ook de collectieve zorgverzekering voor minima. Mensen met een inkomensgrens tot 110 procent van de bijstandsnorm maken aanspraak op de verzekering. Naast een goed dekkend pakket ontvangen ze ook kortingen en een bijdrage in de kosten. Ook Drontenaren met een inkomen tussen de 110 en 130 procent van de bijstandsnorm kunnen gebruikmaken van de gemeentepolis. Zij ontvangen echter geen bijdrage, maar profiteren wel van de uitgebreide dekking. 

©Nationale Zorggids