Verzekerden focussen zich komende weken op goedkopere zorgverzekering

Ruim 60 procent van de consumenten zegt de komende weken onderzoek te doen naar een betere of voordeligere zorgverzekering. Mensen lijken zich volgens Geld.nl dit jaar meer te oriënteren op een andere zorgverzekering dan vorig jaar. De forse premiestijgingen die eraan dreigen te komen, zijn hiervan de oorzaak. Dit meldt Geld.nl. 

Uit gegevens van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat 52 procent van de consumenten zich in 2022 oriënteerde op een andere zorgverzekering. Dit jaar lijkt dat percentage uit te komen op 65 procent. Expert geld & verzekeringen Amanda Bulthuis van Geld.nl is daar niet verrast over gezien de maandelijkse kostenpost voor een zorgverzekering. Gekeken naar een huishouden met twee volwassenen zijn de vaste lasten straks zo’n 300 euro per maand – zonder aanvullende polissen.

Aanvullende zorgverzekering

Overstappen kan een goede manier zijn om kosten te besparen op de zorgverzekering, maar er zijn ook andere manieren om dat te doen. Zo kiezen mensen voor een minder uitgebreide aanvullende verzekering of zeggen ze deze voor 2024 helemaal op. Voor 2024 lijken echter meer mensen dan in 2023 zich aanvullend te willen verzekeren. Vermoedelijk komt dit doordat zij in 2023 hier juist op hebben bespaard. “Het lijkt erop dat mensen hier spijt van hebben en zich toch liever wat uitgebreider aanvullend verzekeren.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky