Verzekeraars akkoord met snelle toets transformatieplan Dijklander Ziekenhuis

Zorgverzekeraars VGZ en Zilveren Kruis hebben akkoord gegeven op de snelle toets van het ingediende transformatieplan van het Dijklander Ziekenhuis. Het ziekenhuis in Hoorn wil met het plan de groeiende zorgvraag en personeelstekorten aanpakken door passende zorgpaden in te richten, medewerkers slimmer in te zetten en door gebruik te maken van zorgprofielen en locatieprofilering. Dit meldt VGZ. 

VGZ en het Dijklander Ziekenhuis werken al jaren samen om de ziekenhuiszorg in de regio West-Friesland en Zaanstreek Waterland betaalbaar en toegankelijk te houden. Het IZA-plan van het ziekenhuis met akkoord van de zorgverzekeraars borduurt hierop verder: de zorg toegankelijk houden terwijl de zorgvraag groter en complexer wordt en de personeelstekorten alleen maar toenemen. In het Dijklander Ziekenhuis is er ook een tekort aan personeel en deze tekorten verdrievoudigen waarschijnlijk in 2032. Daarom is er in het hospitaal extra aandacht voor het voorkomen van een nog groter tekort door passende zorgpaden in te richten, medewerkers slimmer in te zitten en met zorgprofiel en locatieprofilering.

Daadwerkelijk plan

Het akkoord op de snelle toets is de eerste stap richting de uitvoering van het plan. Later in het jaar wordt het daadwerkelijke plan beoordeeld door de zorgverzekeraars.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky