Normal_pattysmeets

U heeft het vast vaker horen zeggen: “De meeste ongelukjes gebeuren in en rondom het huis.” De badkamer is één van de plekken waar helaas regelmatig valpartijen voorkomen. Wanneer u graag zelfstandig thuis wilt blijven wonen, is het belangrijk dat uw woning tijdig wordt aangepast om de veiligheid te vergroten. Het is niet aan te raden om pas met het aanpassen van uw woning te beginnen wanneer zich ernstige problemen voordoen. Kijk vooruit, onderneem actie nu u nog prima in staat bent om mee te denken over de veranderingen die in uw woning nodig zijn.

Door Patty Smeets

Wanneer u overweegt om uw woning aan te passen en veiliger te maken, zorg er dan voor dat uw woning niet alleen nu maar ook op de langere termijn een veilige haven biedt voor u en uw partner. Met een aantal gerichte aanpassingen kan uw huis zodanig worden verbeterd dat het wooncomfort maar zeker ook de veiligheid aanzienlijk wordt verhoogd. Dat is een geruststelling voor u maar ook voor uw familie.

Met aantal eenvoudige aanpassingen kunt u uw wooncomfort en veiligheid aanzienlijk verhogen

Uitglijden in de badkamer komt vaker voor dan u denkt. Door een hoge badrand of douchedrempel kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Een veilige oplossing is bijvoorbeeld om het bad te verwijderen en te vervangen door een ruime en drempelloze douche. Kies voor een veilige doucheruimte die is voorzien van diverse ergonomische accessoires en eveneens de mogelijkheid biedt om zittend te douchen. Zittend douchen is nu misschien nog niet aan de orde maar kan straks, wanneer u bijvoorbeeld minder goed ter been bent, een veilige oplossing bieden. Het voordeel dat een ruime douche biedt, is dat er ruimte genoeg is om ook door bijvoorbeeld familie of wijkverpleging te worden verzorgd.

Veilig douchen

Vaak ziet men op tegen de grote werkzaamheden, de rommel en onrust die verbouwingen met zich meebrengen. Het douchesysteem van Kinemagic kan uitkomst bieden. Dit douchesysteem kan binnen één dag worden geïnstalleerd omdat er geen voorbereidende werkzaamheden nodig zijn aan muren en vloeren. Kinemagic kan eenvoudig worden geïnstalleerd ter vervanging van een bad.  Deze drempelloze doucheruimte is voorzien van een magnetische handdouche, een comfortabel zitje én biedt hulp bij het zitten en opstaan dankzij de ergonomische wandbeugels.

Informeer naar de diverse oplossingen die beschikbaar zijn. Met een aantal eenvoudige aanpassingen kunt u uw woning aanpassen tot een levensbestendige seniorenwoning met alle wooncomfort van dien. 

Meer informatie op www.kinemagic.nl of via Facebook

© Nationale Zorggids/ SFA Benelux