Gehandicaptenzorg, scootmobiel, tevredenheid

VENRAY – 95 procent van de scootmobielgebruikers in de gemeente Venray is erg tevreden met hun voertuig. Dit is gebleken uit onderzoek van de gemeente naar het gebruik van scootmobielen die verstrekt zijn vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat meldt Omroep Venray.

Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van signalen van leveranciers van scootmobielen en andere gemeenten, dat een gedeelte van de mensen aan wie een scootmobiel is verstrekt, deze niet of nauwelijks gebruikt. Van de 400 benaderde scootmobielgebruikers leverden bijna 300 personen een ingevulde vragenlijst in. Hiervan gaven slechts drie personen aan de scootmobiel niet meer te gebruiken en dat deze opgehaald kan worden. Acht personen gaven aan behoefte te hebben aan extra lessen.

Het gehandicaptenplatform heeft naar aanleiding van het onderzoek een flyer uitgebracht met informatie over de belangrijkste verkeersregels voor het gebruik van de scootmobiel. Bij het verstrekken van een scootmobiel wordt deze uitgedeeld.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal