Normal_muur_stenen_steen__2_

Een grote groep hoogleraren uit de gehandicaptensector heeft samen met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) in het kader van 'Krachten bundelen' de zogenoemde bouwstenen opgesteld voor een nieuw ZonMw-programma. Het ministerie van VWS werkt aan de voorbereidingen van dit programma. Dat meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. 

De VGN heeft van het ministerie de toezegging gekregen dat de bouwstenen uit 'Krachten bundelen' leidend zullen zijn in het nieuwe programma. De hoogleraren hebben voorstellen ontwikkeld op verschillende gebieden, waaronder gezondheid, gedrag en participatie. In de voorstellen zijn de te verwachten veranderingen in de komende jaren als gevolg van de transities in de zorgsector meegenomen.

Naast de bouwstenen van gezondheid, gedrag en participatie heeft de VGN nog een extra bouwsteen ‘kennisverspreiding en implementatie’ toegevoegd, in de hoop dat ontwikkelde kennis in het nieuwe programma nog sneller en beter bij de kennisgebruikers terecht zal komen.

© Nationale Zorggids