Normal_muzieum

Het ervaringsmuseum voor blinden en slechtzienden muZIEum doet ook dit jaar weer mee aan de Vierdaagse in Nijmegen. Namens het museum zullen acht slechtziende en ziende wandelaars meelopen tijdens de wandeltocht. Daarnaast organiseert het muZIEum een extra activiteit op de Ramblasboulevard, zo meldt het museum in een persbericht.

In diverse zintuigenhuisjes kunnen bezoekers zich even van de drukte onttrekken en een zintuiglijk vakantierelaxmoment in het donker beleven. Het muZIEum wil met deze activiteiten de mogelijkheden en ervaringen van mensen met een visuele beperking laten zien en beleven. Naast de slechtziende mensen lopen er dit jaar ook weer vrijwilligers en medewerkers van het muZIEum mee.

Zowel lopers als toeschouwers zijn welkom bij de zintuiglijke vakantiebeleving van het muZIEum op de Ramblas. Mensen die even uit de drukte willen ontsnappen kunnen terecht in een van de zintuigenhuisjes voor een 'donkerbeleving'. Naast de huisjes biedt de Ramblas een podium aan diverse singer-songwriters, straattheater, een kinderhoek en rollende keukens. De Ramblasboulevard bevindt zich tegenover het station op de van Schaeck Mathonsingel in Nijmegen.

In de zintuigenhuisjes op de Ramblas krijgen bezoekers een preview van wat ze normaal gesproken ervaren in het muZIEum. Het is voorproefje van de echte donkerbeleving in het muZIEum, waar bezoekers onder persoonlijke begeleiding van een blinde of slechtziende gids op pad gaan.

© Nationale Zorggids