Logo_schildklier

Het jaarlijkse hardloopevenement Fish Potato Run (FPR) zamelt dit jaar geld in voor de patiëntenorganisatie Schildklier Organisatie Nederland (SON). Op 13 september 2014 wordt de sponsorloop gelopen in Emmeloord. Schildklier-patiënt Liselotte de Lange loopt zelf mee en heeft samen met haar team al bijna 3.000 euro voor onderzoek opgehaald. Dat meldt SON.

In Nederland zijn bijna 800.000 schildklierpatiënten. Er zijn te weinig fondsen beschikbaar voor onderzoek naar de oorzaak, de diagnose en de oplossing. Daardoor lopen duizenden mensen in ons land jaar in jaar uit te tobben met medicatie, chronische vermoeidheid, hartkloppingen, haaruitval en nog heel veel andere nare verschijnselen. Liselotte de Lange: ‘Mijn leven was echt niet leuk meer. Veel vage klachten die mijn leven in de war schopten. Stappen is er niet bij en sporten al helemaal niet. Ik heb nog geluk gehad en ben op dit moment goed ingesteld op medicijnen. Nu ik ook nog kan hardlopen, wil ik dit doen voor al mijn medepatiënten tijdens de Fish Potato Run.’

Liselotte werft samen met SON fondsen voor onderzoek. De lat ligt op 5.000 euro. Inmiddels is er bijna 3.000 euro binnen. Meer informatie over de FPR en SON is te vinden via www.fishpotatorun.nl/goede-doel-2014. Om de situatie van de schildklierpatiënten extra onder de aandacht te brengen staat SON op 11 september de hele ochtend in het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord en op 13 september op de braderie bij de finish van de FPR.

© Nationale Zorggids