Normal_diabetes2345

ADO Den Haag-keeper Martin Hansen deed dit weekend alsof hij een lage bloedsuiker had en duizelig was. Dit moest hij doen in opdracht van zijn trainer Henk Fraser, zodat de eindverantwoordelijke terwijl het spel stillag extra aanwijzingen aan zijn team kon geven. In een open brief uit Rogier Schipper, vader van Laura met diabetes, scherpe kritiek op deze actie. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Het stoort Schipper enorm dat Fraser een lage bloedsuikerspiegel (hypo) heeft misbruikt. “Wij vertellen Laura namelijk dat ze haar ziekte serieus moet nemen en nooit of te nimmer een hypo moet simuleren. Niet als ze een proefwerk niet geleerd heeft, niet als ze geen zin heeft om naar zwemles te gaan en ook niet als ze een time-out bij het voetbal wil.”

De vader vraagt zich af hoe het zijn dochter moet uitleggen dat een volwassenen man een andere volwassen man de opdracht geeft om een hypo te stimuleren en dat ook vol trots voor de camera vertelt. “Ik ga er vanuit dat je dit te lezen krijgt Henk, want ik zal aan iedereen vragen om deze post te delen. Vanaf nu kun je je dan ook niet meer achter deze onwetendheid verschuilen.''

Schippers hoopt dat Fraser wat geld overmaakt naar het Diabetesfonds, want deze week is het de collecteweek van het fonds. “Een prima doel voor de boetepot van ADO Den Haag.”

© Nationale Zorggids