Logo_special-olympics-gehandicapt

De Achterhoek mag in 2018 de Special Olympics Nationale Spelen organiseren. Den Haag was ook een kandidaat om het sportfestijn te organiseren, maar deze verloor uiteindelijk op het laatste moment. De organisatie sprak van een ´close-finish´ in de toekenning van de Special Olympics. Dit meldt De Gelderlander. 

De Special Olympics Nationale Spelen voor sporters met een verstandelijke beperking vinden iedere twee jaar plaats in Nederland. Dit jaar in Nijmegen aan de beurt, waar de Spelen op 1 juli van start gaan. Het bidboek waarmee de Achterhoek uiteindelijk de toekenning wist te bemachtigen is mede mogelijk gemaakt door acht gemeenten uit de Achterhoek, ROC Graafschap College en MEE Oost, een Doetinchemse organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een beperking.

Aan de Special Olympics doen ongeveer duizend sporters mee en er zijn tweeduizend begeleiders aanwezig bij het sportevenement. Zij zullen allen verblijven op een bungalowpark in Groenlo. In totaal zullen er achttien sporten worden beoefend door deelnemers met een verstandelijke beperking. De wedstrijden worden in acht verschillende gemeenten in de Achterhoek gespeeld.

© Nationale Zorggids