Normal_otwinvandijk

Oud-Kamerlid Otwin van Dijk treedt per 11 juli aan als voorzitter programmaraad van Vilans, het kenniscentrum voor langdurende zorg. Hij volgt Diana Monissen op, bestuursvoorzitter van het Prinses Maxima Centrum, die vanaf 2009 het voorzitterschap bekleed heeft. De programmaraad adviseert Vilans over ontwikkelingen in de zorg en in de samenleving. Dat meldt Vilans. 

"Ik voel mij zeer betrokken bij de ontwikkelingen in de langdurige zorg. Er verandert veel. In de manier waarop de zorg georganiseerd wordt, maar ook wat mensen verlangen. Het gaat daarbij steeds meer om het welzijn van mensen, de kwaliteit van leven. Bovendien hoe we mensen die ouder worden en mensen met een beperking, zoveel mogelijk gewoon mee laten doen in onze samenleving. Denk aan de initiatieven rondom de dementievriendelijke samenleving, het verbeteren van de verpleeghuiszorg en bewonersinitiatieven als zorgcoöperaties. Ik vind het dan ook erg mooi om voorzitter van de programmaraad van Vilans, hét kenniscentrum voor de langdurige zorg, te worden”, aldus Van Dijk.

De heer van Dijk was vanaf 2012 lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid en is vrijdag 8 juli geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek. Vóór zijn Kamerlidmaatschap was hij onder meer wethouder in de gemeente Doetinchem en voorzitter van de landelijke stuurgroep "Alles Toegankelijk", een initiatief van overheid, bedrijfsleven en zorginstellingen om producten en diensten voor iedere Nederlander toegankelijk te maken. 

Steeds meer mensen doen een beroep op langdurende zorg. Betaalbare en goede zorg is dus belangrijk, net als een waardevol leven. Vilans helpt organisaties en professionals om langdurende zorg te vernieuwen en verbeteren. Vilans ondersteunt iedereen die werkt in of voor de langdurende zorg met verbinding en kennis. Van zorgprofessional tot bestuurder, van gemeenteambtenaar tot verzekeraar en van huisarts tot mantelzorger.

Door: Redactie Nationale Zorggids