Normal_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid heeft besloten het bevel dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op 30 juni 2016 aan Stichting Zorgzaam Twente heeft gegeven en dat op 7 juli 2016 is verlengd, op 26 juli 2016 te beëindigen. Dat meldt de IGZ.

De inspectie heeft op 30 juni 2016 een bevel opgelegd aan Stichting Zorgzaam Twente. Dit bevel hield in dat de zorginstelling met onmiddellijke ingang de zorg moest overdragen aan een andere betrouwbare zorgaanbieder. Daarnaast mocht Stichting Zorgzaam Twente geen nieuwe cliënten vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) meer aannemen. Op 7 juli 2016 is dit bevel verlengd door de staatssecretaris.

De inspectie heeft op 12 juli 2016 opnieuw een inspectiebezoek afgelegd bij Stichting Zorgzaam Twente. De inspectie heeft toen vastgesteld dat er bij de zorginstelling geen sprake meer is van een acuut risico voor de cliëntveiligheid. Er wordt op dit moment bij Stichting Zorgzaam Twente namelijk geen zorg meer verleend aan Wlz-cliënten.

Daarnaast heeft de curator gemeld dat de activiteiten van Stichting Zorgzaam Twente zijn gestaakt en gestaakt blijven. De inspectie stelt vast dat het niet waarschijnlijk is dat Stichting Zorgzaam Twente op korte termijn opnieuw zorg zal leveren aan Wlz-cliënten. Het is daarom niet meer nodig om het bevel in stand te houden.

Stichting Zorgzaam levert zorg en begeleiding aan (veelal) jongvolwassenen met een psychische en/of verstandelijke beperking.

Door: Redactie Nationale Zorggids