Minister van Gehandicaptenzaken: 'blijf in contact met elkaar'

Minister Rick Brink van Gehandicaptenzaken roept mensen met een beperking op om vooral contact te blijven onderhouden met anderen. Nu er door de coronacrisis geen persoonlijk contact kan plaatsvinden met vrienden, familie en anderen, zou op digitale wijze toch verbinding kunnen blijven bestaan. Hij noemt als voorbeeld Corona Quarantaine Contact, een initiatief van KRO-NCRV dat op 13 maart startte. Dit meldt Telegraaf.

De minister vindt het belangrijk dat ook mensen met een beperking contact blijven houden. Zij hebben door hun beperking veelal een lagere weerstand en zijn dus vatbaarder voor het coronavirus. Zij moeten de maatregelen van het RIVM streng volgen om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Maar daarmee verliezen zij ook contact met anderen. “Want ook al zijn veel mensen met een beperking sociaal geïsoleerd, het is belangrijk om elkaar te blijven spreken, contact met de wereld buiten je eigen huis te houden”, aldus Brink.

Positie verbeteren van mensen met beperking

De minister van Gehandicaptenzaken werd vorig jaar verkozen in een programma van KRO-NCRV. Hij zal nog tot de verkiezingen volgend jaar dienst doen als minister en maakt daarvoor programma’s voor KRO-NCRV. Hij heeft als doel om de positie van mensen met een beperking te verbeteren. Ook tijdens de coronacrisis zet hij zich in voor mensen met een beperking. De oproep om contact te houden sluit daar goed bij aan.

Door: Nationale Zorggids