Normal_pexels-bongkarn-thanyakij-3787296

Het ministerie van Volksgezondheid nodigt cliënten, naasten en medewerkers in de gehandicaptenzorg uit om het online congres Volwaardig Leven bij te wonen op 24 en 25 november. Dagvoorzitter is presentator en journalist Gijs Wanders. Dit meldt Volwaardig Leven. 

Levens zoals jij dat wilt. Daar gaat het om in het programma Volwaardig Leven. Daar kunnen cliënten, naasten en medewerkers samen aan werken. Op het online congres is alles over te horen en zien. De twee dagen zitten vol verhalen, voorbeelden, resultaten en inspiratie om meer passende en toekomstbestendige gehandicaptenzorg voor elkaar te krijgen.

Volwaardig Leven met een beperking

In Nederland leven ongeveer 2 miljoen mensen met een beperking. Van al die mensen hebben er 130.000 elke dag veel zorg nodig, hun hele leven lang. Voor deze mensen en hun naasten moeten de zorg en ondersteuning goed geregeld zijn. Daarom startte het ministerie van Volksgezondheid op 1 oktober 2018 het programma Volwaardig Leven. Zo wil het ministerie ervoor zorgen dat mensen met een beperking de zorg krijgen die bij hen past, nu en in de toekomst.

Door: Nationale Zorggids