Spieren voor Spieren haalt recordbedrag van 1,2 miljoen euro op met veiling

Op zaterdag 27 november heeft Spieren voor Spieren ruim 1.2 miljoen euro opgehaald met een online veiling. Niet eerder haalde een Nederlands goed doel online zo veel geld op. De stichting, die zich inzet voor kinderen met een spierziekte, kan al vele jaren rekenen op de steun van prominenten uit de topsport, waaronder hoofd-ambassadeur Sven Kramer, en ere-ambassadeurs Truus en Louis van Gaal. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan.

Deelnemers aan de veiling konden op bijzondere items bieden, van een diner met Truus en Louis van Gaal tot aan een helikoptervlucht met Danny Blind. Ook werden er unieke clinics geveild van Sven Kramer, Ronald de Boer en Marit Bouwmeester. Topstuk van de online veiling was een verblijf op een luxe privéjacht. Dit werd geveild voor het spectaculaire bedrag van maar liefst 240.000 euro.

Onverwacht succes

Volgens Minke Booij, directeur van Spieren voor Spieren, is de online veiling een onverwacht succes. “Op dit moment lopen wij enorm veel inkomsten mis door corona. Met als gevolg dat kinderen met een spierziekte nog langer moeten wachten op hun diagnose of behandeling. Dat is onacceptabel. We kunnen de inkomsten niet missen.” Daarom werd er een online veiling georganiseerd.

Spieren voor Spieren

In Nederland hebben ongeveer 20.000 kinderen een spierziekte. Veel spierziekten zijn progressief en de impact op een kind en het gezin, is enorm. Sporters begrijpen als geen ander het belang van goed werkende spieren. Het motto van Spieren voor Spieren is dan ook “gezonde spieren voor zieke spieren”. Geld dat is opgehaald wordt besteed aan het sneller beschikbaar krijgen van diagnose en behandelingen voor kinderen met een spierziekte.

Door: Nationale Zorggids