Normal_group-of-kids-playing-tug-of-war-2022-07-05-23-16-49-utc

Het SamenSpeelfonds meldt dat het belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen om met andere kinderen te spelen. Toch zijn er in Nederland 100.000 kinderen met een beperking die in eenzaamheid opgroeien, omdat zij niet met de anderen kunnen spelen. Dus doet de organisatie een oproep aan West Betuwe om toegankelijke speelplekken te creëren door heel Nederland. Dit meldt Het Kontakt.

Het SamenSpeelfonds heeft het doel om in elke gemeente minstens één speelplek te creëren waar alle kinderen spelen. West Betuwe heeft er echter geen één, dus kregen ze een brief toegestuurd door de organisatie. “De speelplekken zijn toegankelijk en bieden speelactiviteiten die uitdagend, leuk en geschikt zijn; óók voor kinderen met een beperking. 

Toegankelijk voor iedereen

“Met een bijdrage uit het SamenSpeelFonds, kunnen speeltuinbeheerders hun speelplek toegankelijk maken en hoeft geen enkel kind met een beperking meer alleen te spelen”, zeggen ze. “Graag willen wij als bestuurders van het SamenSpeelFonds uw gemeente en vooral de kinderen in uw gemeente, helpen daar verandering in te brengen! We stellen graag onze kennis en financiële middelen beschikbaar om tot een SamenSpeelPlek in uw gemeente te komen. Uw gemeenteraad kan echter zelf de eerste stap zetten, bijvoorbeeld door onze bijgevoegde concept motie op maat van uw gemeente te formuleren en te behandelen in een gemeenteraadsvergadering.” 
 
Volgens de organisatie hoeft het bestuur van een West Betuwse speeltuinvereniging alleen een aanvraag te doen bij het fonds om de bijdrage te ontvangen.
 
Door: Nationale Zorggids / Marian van Reesch