Normal_edith_schippers

Vanaf 2014 moeten aanbieders van GGZ op de factuur aangeven wat de diagnose van een patiënt is en hoeveel tijd ze aan de behandeling kwijt zijn. Dat is vastgelegd in het onderhandelaarsresultaat GGZ waarover minister Edith Schippers van VWS overeenstemming heeft bereikt met brancheorganisaties. Dat meldt Artsennet.

Het onderhandelaarsresultaat ggz 2014-2017 borduurt voort op het hoofdlijnenakkoord dat minister Schippers van VWS eerder heeft gesloten met de brancheorganisaties in de ggz en de zorgverzekeraars. De brancheorganisaties moeten het onderhandelaarsresultaat nog ter goedkeuring voorleggen aan hun leden.

Om meer inzicht te krijgen in waar de kosten worden gemaakt in de ggz, willen verzekeraars en het ministerie van VWS dat ggz-aanbieders meer informatie opnemen op de factuur. Naast diagnose en   behandelingstijd moet op de factuur ook worden aangegeven worden wie de hoofdbehandelaar en verwijzer zijn. Om erop toe te zien dat de privacy van patiënten en het medisch beroepsgeheim wordt gewaarborgd gaan Zorgverzekeraars Nederland en het Landelijke Platform GGz een verzoek indienen bij het College Bescherming Privacy.

De partijen zijn verder overeengekomen dat er strengere voorwaarden moeten worden gesteld aan nieuwe aanbieders. Dat is nodig om de kwaliteit van de zorg te kunnen garanderen.

© Nationale Zorggids