Logo_logo_ggz_friesland

Psychiater Wouter Teer wordt per 1 november 2013 lid van de raad van bestuur van GGZ Friesland. Hij wordt verantwoordelijk voor het zorginhoudelijk beleid.  Dat meldt Skipr.

Als bestuurslid was Teer eerder actief bij Antes, waar hij verantwoordelijk was voor ambulante en klinische zorg aan patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen. Hierbij behoorde ook de sociale verslavingszorg tot zijn aandachtsgebied. GGZ Friesland heeft de afgelopen tijd geïnvesteerd in het oprichten van teams voor Flexible Assertive Community Treatment (FACT). Deze teams bieden in de wijk intensieve (bemoei)zorg aan mensen met ernstige aandoeningen. Voor de doorontwikkeling van deze teams is de kennis en ervaring van Teer zinvol, zo laat de raad van toezicht weten.

Verder heeft Teer een brede ervaring op het terrein van de ziekenhuispsychiatrie. In Rotterdam is  hij nauw betrokken geweest bij de voorbereiding WMO en basis-GGZ. Deze ervaring kan hij binnen GGZ Friesland goed gebruiken, aldus de raad van toezicht van GGZ Friesland.

© Nationale Zorggids