Logo_download__1_

De gemeente Tilburg overweegt om de vergunning voor de medische heroïne-unit (mhu) op de huidige locatie in de wijk Zorgvlied te verlengen. Het is de bedoeling dat de mhu verhuist naar het terrein van GGzBreburg in het Jan Wierhof. Door geldproblemen en bezwaarprocedures gaat dit voor 1 januari niet meer lukken. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

De heroïnepost heeft een tijdelijke vergunning voor Zorgvlied die tot uiterlijk 1 januari 2015 loopt. Volgens wethouder Hans Kokke (SP) is er destijds aan Zorgvlied belooft dat de unit maximaal vijf jaar bij hen gehuisvest zou blijven. Inmiddels is de vergunning al twee keer voor een half jaar verlengd. En er wordt nu dus overwogen om de vergunning nogmaals te verlengen, zo bevestigt de wethouder. Eerder werd gemeld dat dit niet kon. Maar volgens Kokke is het dankzij nieuwe wetgeving toch mogelijk om de vergunning voor de Burgemeester Suijsstraat te verlengen. 
 
De medische heroïne-unit wordt verzorgd door Novadic-Kentron. Deze organisatie liet afgelopen week aan de gemeente Tilburg weten dat er een investering van 48.000 euro nodig is om de nieuwe locatie aan het Jan Wierhof in orde te maken. Novadic-Kentron heeft echter te kennen gegeven dat zij hier op de korte termijn niet genoeg geld voor hebben. Het lukt ze daarom niet om voor 1 januari 2015 te verhuizen. 
 
Daarnaast is er nog steeds een juridische strijd bezig over de verhuizing van de unit naar het Jan Wierhof. Omwonenden verzetten zich hiertegen. Wanneer de mhu verhuist naar het Jan Wierhof dan komt de unit te liggen naast het terrein van GGzBreburg. Volgens de omwonenden wordt de heroïnepost een bron van overlast omdat die straks naar een afkickkliniek ligt. De raadscommissie spreek woensdag over de kwestie. De SP en GroenLinks willen voorkomen dat cliënten van de unit in de kou komen staan.
 
© Nationale Zorggids