Normal_tralies__ggz__tbs__gevangen__crimineel24

Het verbeterplan van de Woenselse Poort is goedgekeurd door Inspectie Veiligheid en Justitie. De tbs-kliniek gaat bewoners strenger controleren op drugssmokkel en drugsgebruik. Ook gaat het investeren in nieuw personeel. De inspectie beoordeelt na drie maanden of de verbeteringen zijn doorgevoerd. Dat melden het Eindhovens Dagblad en Skipr.

Vorige maand stelde de inspectie vast dat het leef- en werkklimaat in de Woenselse Poort onvoldoende veilig is. Er is te veel wisseling van personeel, een hoog ziekteverzuim en er wordt veel tijdelijk en onvoldoende ervaren personeel ingezet. De werkdruk is erg hoog en nieuwe medewerkers krijgen nauwelijks inwerktijd.

In het plan van aanpak van de tbs-kliniek wordt ingegaan op het drugsgebruik van de bewoners. Om dit tegen te gaan controleren drugshonden de kamers en moeten ze urinemonsters inleveren. Bewoners die drugs verhandelen worden aangepakt.

Ook het personeel wordt versterkt. Over ongeveer twee weken moet het personeel op volle sterkte zijn. Negen ontslagen teamleiders komen terug en er worden zestien nieuwe verpleegkundigen aangenomen.

“De komende maanden gaat alle aandacht naar de verdere verbetering van onze zorg. We zijn ervan overtuigd dat we met het doorvoeren van de verbetermaatregelen van De Woenselse Poort weer de instelling kunnen maken waar behandelen in veiligheid voorop staat”, zo is te lezen op de website van de kliniek.

Door: Redactie Nationale Zorggids