Normal_paul_blokhuis

Het hoofdlijnenakkoord over de toekomst van de geestelijke gezondheidszorg (ggz) is getekend door staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid en 12 partijen uit de geestelijke gezondheidszorg en het sociaal domein. Ze hebben afspraken gemaakt om de kwaliteit en de toegankelijkheid van de geestelijke gezondheidszorg verder te verbeteren. Dit meldt Rijksoverheid.

Het ideaalbeeld voor de toekomst van de ggz waar partijen aan werken is dat er goed naar mensen wordt geluisterd, deze de hulp krijgen die nodig is. Deze hulp is afgestemd op hun behoefte en het doel is dat deze snel wordt geleverd.

Staatssecretaris Paul Blokhuis van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en twaalf partijen uit de geestelijke gezondheidszorg en het sociaal domein ondertekenen het hoofdlijnenakkoord. Het gaat onder andere om GGZ Nederland, Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), Zorgverzekeraars Nederland, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) en het ministerie van Volksgezondheid.

Door: Redactie Nationale Zorggids