Stoptober: Maxime Meiland en Herman Brusselmans doen mee voor kinderen

Maxime Meiland en Herman Brusselmans gaan vanaf 1 oktober stoppen met roken. De tv-persoonlijkheid en schrijver zijn twee van de ambassadeurs van de jaarlijkse actie Stoptober, die dit jaar voor de tiende keer in Nederland wordt georganiseerd. Ook Sergio Vyent, bekend van het tv-programma First Dates, stopt vanaf oktober met roken.

Meiland wil vooral stoppen voor haar kinderen, Claire en Vivé . "Mijn dochter Claire wordt zich er nu bewust van, dus dit is het moment om het goede voorbeeld te geven. Tijdens mijn zwangerschappen is het ook gelukt, ik weet dus dat ik het kan." Ook voor Brusselmans is zijn kind een motivatie. "Afgelopen jaar werd mijn zoontje Roman geboren, en ik wil dat hij zonder sigaret opgroeit.", aldus de schrijver. "Sinds mijn vriendin zwanger was, ben ik buiten gaan roken, en nu is het tijd om helemaal te stoppen. Ik wil 100 worden, vooral voor Roman. Ik wil die kleine zien opgroeien."

Sergio Vyent

Voormalig First Dates-gastheer Vyent hoopt dat zijn geur en uithoudingsvermogen beter worden door de stoppen met roken. "Naarmate je ouder wordt - ik ben nu 53 - gaat het sowieso sneller achteruit. Ik ben niet meer de jonge god die ik vroeger was. Dat begin ik te merken. Dan is het fijn, als je het niet erger maakt door te roken."

Vanaf 1 oktober proberen deelnemers aan Stoptober 28 dagen te stoppen met roken. De grote actie werd voor het eerst georganiseerd in 2014. In de afgelopen negen jaar hebben al meer dan 450.000 mensen meegedaan aan de actie. Volgens de organisatie zal dit jaar de 500.000e stopper zich aanmelden voor Stoptober.

Door: ANP