Normal_normal_basketbal_sport

Kinderen krijgen steeds minder beweging en zijn daardoor minder fit dan kinderen in eerdere generaties. Uit een Brits onderzoek blijkt de helft van de ouders niet wil dat hun kinderen sporten beoefenen als zwemmen, hockey of paardrijden, omdat ze bang zijn dat hun kinderen gewond raken. Dat meldt Nu.

Uit het onderzoek onder tweeduizend ouders blijkt dat één op de zeven ouders toestemming geeft aan hun kind om te sporten, zolang het geen 'gevaarlijke' sport is zoals bijvoorbeeld rugby. Een derde van de kinderen speelt minder dan vijf uur per week buiten en zeven procent van de ouders laat hun kinderen helemaal nooit buiten spelen omdat ze dat te gevaarlijk vinden.

Kinderen krijgen hierdoor steeds minder beweging. Zij blijken gemiddeld vijftien procent minder fit dan hun ouders waren op dezelfde leeftijd. Ze kunnen minder snel rennen dan kinderen van dertig jaar geleden en ze zijn dikker. Deskundigen verwachten dat deze kinderen op volwassen leeftijd een slechtere gezondheid zullen hebben.

© Nationale Zorggids