Logo_9fbdf9d913d54d3b3e2bec011aa6e549

Transitiecommissie Stelselherziening Jeugdzorg, de commissie die toeziet op de invoering van de Jeugdwet, luidt de noodklok over alle vertraging. Voor de derde keer in een half jaar geeft de commissie aan dat er geen tijd meer verspild kan worden als de deadline van 1 januari gehaald moet worden. Dit meldt de Telegraaf. 

Per 1 januari worden gemeentes verantwoordelijk voor het uitvoeren van de jeugdzorg. Echter tien maanden voor de deadline, zo geeft de commissie aan, liggen er nog nauwelijks afspraken op tafel. Hoe de jeugdbehandelingen voortgezet zullen worden blijft daarom vooralsnog onduidelijk. 
 
Toch denkt de Transitiecommissie Stelselherziening Jeugdzorg dat de deadline nog wel gehaald kan worden, mits er eendrachtig samengewerkt wordt door iedereen binnen jeugdhulp. De commissie trekt nu aan de bel omdat de politieke besluitvorming in de gemeenten de komende tijd stil zal komen te liggen door de raadsverkiezingen en de daaropvolgende coalitieonderhandelingen. Hierdoor gaat wederom tijd verloren terwijl kinderen nog steeds niet weten of ze volgend jaar wel goede zorg krijgen. 
 
© Nationale Zorggids