Normal_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De inspecties hebben het verscherpt toezicht op Veilig Thuis Drenthe, onderdeel van GGD Drenthe, per 10 november 2016 opgeheven. Dit meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De inspecties hebben geconstateerd dat Veilig Thuis Drenthe belangrijke verbeteringen heeft doorgevoerd. Veilig Thuis Drenthe heeft zicht op de instroom en de doorlooptijden van meldingen en stuurt hier op, met behoud van oog voor kwaliteit. Bovendien is het gelukt om de wachtlijst voor onderzoek weg te werken. Veilig Thuis Drenthe heeft een actueel beeld van de veiligheid van de kinderen en leden van gezinnen en huishoudens die bij hen gemeld zijn. De inspecties verwachten dat Veilig Thuis Drenthe ervoor zorgt dat de genomen verbetermaatregelen structureel zijn.
 
Op 31 mei 2016 is Veilig Thuis Drenthe onder verscherpt toezicht gesteld voor een periode van zes maanden. De lange wachtlijsten en de mogelijke risico’s voor de gezondheid en veiligheid van leden van gezinnen en huishoudens die gemeld worden bij Veilig Thuis Drenthe, waren mede aanleiding voor het verscherpt toezicht. Gedurende het traject van verscherpt toezicht hebben de inspecties op meerdere momenten verschillende toezichtactiviteiten uitgevoerd. Deze bestonden onder andere uit (on)aangekondigd toezicht op locatie, bestuurlijke gesprekken en monitoring van de wachtlijsten. Binnenkort wordt het rapport gepubliceerd van de eindtoets die heeft geleid tot de opheffing verscherpt toezicht.
 
Door: Redactie Nationale Zorggids