Normal_mondkapje_kinderen

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat ongeveer 50 procent van de ouders hun kind tussen de 5 en 11 jaar waarschijnlijk wel laat vaccineren tegen het coronavirus. Binnen deze leeftijdsgroep is het aan de ouders om te beslissen of hun kind een prik krijgt. Dat kan vanaf deze week. Dit meldt Trouw. 

Dat bijna 50 procent openstaat voor coronavaccinatie van hun kinderen, is volgens Susan van den Hof van het RIVM meer dan verwacht. In het buitenland ligt het opkomstpercentage flink lager: tussen de 33 en 35 procent. Het is de komende weken afwachten of meer ouders hun kind laten vaccineren of juist minder dan die 50 procent komen opdagen.

Doel is niet om zo veel mogelijk kinderen te vaccineren 

Het is overigens niet het doel om zoveel mogelijk kinderen tussen de 5 en 11 jaar een coronaprik te geven. Het is vooral fijn dat gevaccineerde kinderen verspreiding van de Omikron-variant verminderen. Ze worden zelf nauwelijks ziek van het virus en de kans op complicaties is heel klein. Ook blijkt het merendeel van de kinderen al besmet te zijn geweest met het virus. Er komt dus ook geen grote overheidscampagne voor het vaccineren van kinderen. Drang tot vaccinatie wil ook het ministerie van Volksgezondheid voorkomen. Het enige dat ouders krijgen is een objectieve flyer die bij de uitnodigingsbrief wordt geleverd. Op de website van Rijksoverheid is meer informatie te vinden over het inenten van jonge kinderen tegen corona.

Door: Nationale Zorggids