Normal_kind_rode_hond

(Novum) - Het aantal gevallen van mazelen is in de afgelopen week opnieuw flink gestegen. In totaal kwamen er 141 meldingen van zieken bij, waardoor het totaal aantal nu op 921 staat. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Naast de 141 nieuwe mazelenzieken zijn in totaal 21 ziekenhuisopnames gemeld. In totaal zijn sinds mei nu 58 mensen met mazelen in het ziekenhuis beland. De GGD's geven opnieuw aan dat het werkelijke aantal zieken veel hoger is.

Nog steeds zijn de meeste gevallen geconcentreerd in de biblebelt, waar een relatief hoog percentage mensen uit geloofsoverwegingen inentingen weigert. Van alle zieken is 96 procent niet gevaccineerd. Twee zieken zijn echter met twee doses gevaccineerd, waaronder een gezondheidsmedewerker.

In totaal hebben acht gezondheidsmedewerkers de mazelen gekregen. Ze liepen de infectie waarschijnlijk op tijdens hun werk.

Het aantal zieken door rodehond is ten opzichte van vorige week niet gestegen. Sinds half juni zijn 54 gevallen van rodehond bekend.