Normal_baby_zwanger_verpleegkundigen_kind

Veruit de meeste kraamverzorgers vinden het helpen bij een bevalling een van de leukere kanten van het werk. Naast leuk vinden de kraamverzorgers het ook vooral leerzaam om de zogeheten 'partusassistentie' te verlenen. Dit meldt Kraamsupport Online. 

Dit is de uitkomst van een poll die Kraamsupport Online op haar website hield. Verloskundigen houden zich bezig met het begeleiden van de bevalling terwijl kraamverzorgers de zorg voor de moeder en kind na de bevalling op zich nemen. Echter, kraamverzorgers kunnen helpen bij de geboorte. In dat geval verlenen ze 'partusassistentie'. 
 
60 procent van de kraamverzorgers gaf in de poll aan dat ze graag partusassistentie verlenen. Sterker nog, deze professionals vonden het verlenen van assistentie bij de bevalling 'de krenten in de pap'.  Daarnaast vond 17 procent van de deelnemers het vooral heel leerzaam. Voor 3 procent van de stemmers is het verlenen van partusassistentie echt een 'absoluut niet' en 14 procent zegt zich liever niet in de bevallingskamer te wagen. De overige kraamverzorgers maakte het niet zo veel uit. 
 
 © Nationale Zorggids