Normal_normal_vaccinatie_inenting-prik-kind-huilen_meningitis_hersenvliesontsteking

Minister Asscher van Sociale Zaken heeft aangekondigd met de GGD te zullen spreken over registreren van de vaccinatiestatus van kinderen in de kinderopvang. De GGD neemt deze registratie nu niet mee in de inspectie van kinderdagverblijven. De minister vindt het begrijpelijk dat ouders willen weten of er niet-ingeënte kinderen op de opvang zitten. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Asscher deed de aankondiging tijdens de beantwoording van vragen van GroenLinks. De partij wilde weten hoe de minister denkt over de huidige informatievoorziening aan ouders over kinderen op het kinderdagverblijf die niet zijn gevaccineerd. Asscher zegt te begrijpen dat ouders hiervan op de hoogte willen zijn. Hij wijst er wel op dat kinderdagverblijven ouders niet kunnen verplichten deze informatie te delen op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Uit een enquête van ouderorganisatie BOinK blijkt dat tachtig procent van de ouders wil weten of er niet-gevaccineerde kinderen in de kinderopvang zijn. Ook het RIVM is voorstander van registratie. Minister Asscher wil nu met de GGD in gesprek of het mogelijk is om bij de inspecties ook aandacht te besteden aan het belang van de registratie van de vaccinatiestatus van kinderen.

© Nationale Zorggids