Normal_baby

In Antwerpen is vorige maand een baby in een vondelingenschuif gelegd. Het meisje was destijds nog geen dag oud en is verder gezond. Dat meldt RTL Nieuws. 

Het nieuws wordt nu pas bekend omdat het Belgische Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning de vondst zolang mogelijk geheim wilde houden, zodat de moeder in alle rust over de situatie kon nadenken. Ook in Nederland zijn er dergelijke vondelingenkamers. In april werd er een kamer geopend in Oudenbosch in West-Brabant. In Groningen en Papendrecht kunnen moeders ook hun baby achterlaten als ze er zelf niet voor kunnen zorgen. Barbara Muller van de Stichting Beschermde Wieg zegt dat er in Groningen en Papendrecht nog geen baby's zijn achtergelaten. Wel ontstond er in maart ophef nadat een vrouw een kind in Breda haar kind in een zwarte tas tussen geparkeerde auto's had achtergelaten.

Het kindje in Antwerpen is niet met medische hulp ter wereld gekomen. Dat is te zien aan de manier waarop met de navelstreng is omgegaan. Ouders die hun kind achterlaten in het schuifje, konden een speciaal puzzelstuk meenemen dat hen later kan identificeren. De moeder van deze baby heeft dit puzzelstuk meegenomen.

© Nationale Zorggids