Normal_normal_kindermisbruik__kinderporno__kind__baby__handen__moeder__ouders__geboorte

Ouders die werken bij Netflix kunnen in het eerste levensjaar van hun kind onbeperkt ouderschapsverlof opnemen. Hun salaris wordt vervolgens gewoon doorbetaald. Dat heeft de personeelsmanager van Netflix, Tawni Cranz, bekend gemaakt, meldt RTL Nieuws. 

Netflix vindt het belangrijk dat het personeel tevreden is en onbezorgd naar het werk gaat. Door goede arbeidsvoorwaarden te creëren, hoopt de streamingsdienst haar talenten binnen te houden. "Mensen presteren beter op het werk, als ze zich niet druk hoeven te maken over hun privésituatie", zegt Cranz.

Ouders hebben erg veel vrijheid bij Netflix, want ze kunnen zelf kiezen hoelang ze verlof willen, of ze daarna weer fulltime of part-time gaan werken of dat ze ervoor kiezen een tweede periode vrije te nemen voor hun kind. In het tweede levensjaar geldt de regeling niet meer.

Ook andere techbedrijven hebben schappelijke ouderschapsregelingen. De leiding van Facebook geeft nieuwe ouders veertien weken vrij en bij Apple mogen moeders 14 weken en vaders zes weken thuis blijven. 

© Nationale Zorggids