Normal_baby_eten

De voedselbank in Maastricht waar ouders onder andere luiers en flesvoeding kunnen halen, is een groot succes. Zo’n twintig gezinnen doen een beroep op de voedselbank en dat is meer dan vooraf gedacht werd. Project Goede Start voorziet ouders in de producten die bij een gewone voedselbank vaak niet te krijgen zijn. Dit meldt RTL Nieuws. 

Dat er zoveel vraag zou zijn naar luiers en andere babyproducten, had initiatiefnemer Gaby Beusen niet verwacht. Het idee voor het project ontstond via de Fietsenbank, waarbij mensen die op of onder het bijstandsniveau leven een beroep doen op een fiets. Daar hoorde Beusen van ouders dat zij grote moeite hadden om geschikte producten voor hun gezin te krijgen via de reguliere voedselbank. Project Goede Start overbrugt dat gat.

Om de week mogen de gezinnen langskomen bij de voedselbank voor babyproducten. Daar mogen zij vijf producten mee naar huis nemen. Het kan gaan om luiers en billendoekjes, maar ook om flesvoeding en verzorgingsproducten. Beusen, zelf ook moeder, zegt dat ouders het moeilijk vinden om een beroep te doen op project Goede Start. “Het is heel lastig om toe te geven dat je niet goed voor je kind kunt zorgen.” Hoewel het project goed loopt, mede dankzij een grote donatie van een locale stichting, ziet de oprichtster het niet als een groot succes. “Iedereen zegt: fijn dat het er is. Maar het zou niet nodig moeten zijn. Mensen hebben het gewoon echt nodig.”

Door: Redactie Nationale Zorggids