Normal_anticonceptie_condoom

Vandaag, op dinsdag 26 september, is het Wereld Anticonceptiedag. Ieder jaar wordt er op deze dag een campagne gelanceerd die aandacht vraagt voor anticonceptie. Het doel van de campagne is jongeren te informeren over de keuzes die zij hebben als het gaat om anticonceptie en hun seksuele gezondheid. Dat melden Issuekalender, Bayer en het Harener Weekblad. 

Ook dit jaar rijdt de Your-Life Anticonceptiecamper weer door Nederland. De camper maakt een reis langs diverse hogescholen en universiteiten. Wie in de camper stapt, leert daar van alles over de verschillende anticonceptiemethoden op de wereld. In de camper zit ook een expert die antwoord geeft op allerlei vragen over anticonceptie.

In 2015 werden in Nederland 30.803 zwangerschapsafbrekingen uitgevoerd. De meeste daarvan vonden plaats bij vrouwen tussen 25 en 30 jaar.  Het is voor het eerst dat vrouwen tussen 25 en 30 jaar de grootste groep vormen bij de zwangerschapsafbrekingen. Dit was voorheen altijd de groep van 20 tot 25 jaar. In deze groep daalt het aantal abortussen sinds een aantal jaar. De groep 25 tot 30 jaar vertoont een geleidelijke stijging sinds 2007. 

Door: Redactie Nationale Zorggids