Normal_vaccin_inenten

Arnhem maakt zich zorgen om de vaccinatiegraad in de gemeente: de norm is 95 procent, maar Arnhem blijft steken op 88,4 procent onder baby’s en 85 procent bij tienjarigen. Daarom wil de gemeentelijke fractie van D66 dat er vaccinatie-eisen komen voor kinderdagverblijven, bijvoorbeeld bij de aanvraag van gemeentelijke subsidies. Dit meldt Binnenlands Bestuur. 

Raadslid Matthijs de Loor van D66 is duidelijk: “Gemeenten zijn sinds 1 januari dit jaar verantwoordelijk voor de uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma en uit antwoorden op eerdere vragen van ons blijkt dat het college hierin wel een erg passieve houding aanneemt”, zegt hij.

De Loor denkt eraan om kinderdagverblijven of peuterspeelzalen meer macht te geven door bepaalde vaccinatie-eisen te stellen bij het verkrijgen van subsidies. De gemeente heeft ook een antroposofisch consultatiebureau dat zich mogelijk kritisch opstelt over vaccinaties. D66 wil van het college weten welke afspraken er met dit bureau zijn gemaakt en of ouders er moeten betalen voor vaccinaties. Deze ouders moeten weten dat inentingen vanuit het Rijksvaccinatieprogramma hen niets kosten, aldus de sociaal liberale partij.

Door: Nationale Zorggids