Eerste belangenorganisatie voor rechten rondom anticonceptie opgericht

Het Humanistisch Verbond heeft een belangenorganisatie voor de rechten rondom abortus en anticonceptie opgericht. Ava wil ervoor zorgen dat mensen die voor keuzevrijheid op het gebied van abortus en anticonceptie zijn, van zich kunnen laten horen. Dit meldt het Humanistisch Verbond.  

Uit onderzoek van het Humanistisch Verbond blijkt dat ruim 750.000 vrouwen niet blij zijn met hun anticonceptie. Meer dan anderhalf miljoen vrouwen zouden meer keuzes willen hebben en een grote groep wil een beter geïnformeerde keuze kunnen maken. Ook is 40,6 procent van de Nederlanders van mening dat er ook voor mannen meer anticonceptiekeuzes moeten komen.

Informeren en veranderen

De nieuw opgerichte organisatie Ava gaat onderzoek doen naar wat vrouwen willen en nodig hebben omtrent anticonceptie, maar ook omtrent abortus. De onderzoeken moeten medici, maar ook de media en politiek beter informeren hierover en voor verandering zorgen. Op de website van Ava is allerlei informatie te vinden over anticonceptie en abortus. Het doel is om mensen die voor keuzevrijheid zijn op het gebied van abortus en anticonceptie zich kunnen uitspreken en vertegenwoordig voelen, aldus programmamanager Eva de Goeij.

Door: Nationale Zorggids