Normal_stop_halt_verboden45

De Reclame Code Commissie oordeelde op 1 april dat de zorgreclames 'De maatschappij verandert. De zorg verandert mee' te rooskleurig waren. De reclames waren gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid (VWS). De FNV wil dat minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn ophouden met de goednieuwsshow. Dit meldt de FNV. 

De Reclame Code Commissie oordeelde dat de tv-spotjes over de veranderingen in de zorg 'te weinig genuanceerd en te rooskleurig' zijn. De Tweede Kamer gaat binnenkort in gesprek met minister Schippers over de reclames. Naar aanleiding van de uitspraak van de commissie heeft vakbond FNV al een brief aan de Kamerleden gestuurd. FNV vondt dat minister Schippers de Kamerleden namelijk onvolledig en niet juist heeft geïnformeerd over de uitspraak van de Reclame Code Commissie. 

Kort na de uitspraak van de Reclame Code Commissie zei staatssecretaris Van Rijn echter dat de zorgbezuinigingen 'beheerst’ zijn gelopen. De FNV vindt het onbegrijpelijk dat het ministerie de goednieuwsshow volhoudt. "Wat hebben we aan een minister die wegkijkt van alle problemen? Het wordt tijd dat Schippers stopt met deze goednieuwsshow", zegt Gijs van Dijk uit het FNV-bestuur. De FNV wil dat het ministerie van VWS, de minister en de staatssecretaris ophouden met het geven van een goednieuwsshow. 

© Nationale Zorggids