Online serie Lijf & Liefde wint special media-award

Op donderdag 10 november werden de Special Media Awards uitgereikt. Die awards worden jaarlijks uitgereikt aan mediamakers met een beperking. Philadelphia mocht een award in ontvangst nemen voor het programma Lijf & Liefde. Lijf en Liefde geeft uitleg over je lijf, de liefde en seks. Voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Dat meldt Philadelphia.

Judith Kreijne, seksuoloog en trainer bij Philadelphia, presenteert het programma samen met Sebastiaan Verheij. Hij woont en werkt bij Philadelphia. Samen bespreken ze onderwerpen als daten, zweet, zoenen, eenzaamheid, het lichaam, liefdesverdriet, de vulva, homo- en biseksualiteit, uitstrijkjes, de penis, verliefdheid, haar verwijderen, anticonceptie en ga zo maar door. De jury roemt de online serie voor het begrijpelijk maken van deze belangrijke onderwerpen.

Taboe doorbreken

Deze award voelt voor de makers als een aanmoediging om dit programma te blijven maken. Er rust nog altijd een taboe op deze onderwerpen. Dat taboe doorbreekt Philadelphia graag met Lijf & Liefde: “We staan voor een eigen gewoon leven, een eigen leven. En daar horen deze thema's ook bij.”

Te kinderachtig of te ingewikkeld

Sebastiaan: "Seks en relaties zijn voor iedereen en het moet daarom ook voor iedereen begrijpelijk zijn." Dat is informatie op dit gebied vaak niet. Het is óf te kinderachtig óf te ingewikkeld.

Ook handig voor ouders

Lijf & Liefde wordt gemaakt voor en door cliënten, maar ondersteunt ook ouders en verwanten. Zij worstelen geregeld met deze thema's en hoe ze deze bespreekbaar kunnen maken. Samen een aflevering bekijken kan een mooi begin zijn.

Alle afleveringen van Lijf & Liefde zijn te vinden op het YouTube kanaal van Hallo Thuis. Hallo Thuis maakt programma's voor en door mensen met een verstandelijke beperking.

Door: Nationale Zorggids