Normal_addiction-counselor-and-his-patients-2021-08-26-15-44-44-utc

Tijdens het opgroeien ervaren jongeren veel veranderingen in hun groei en ontwikkeling. Het Trimbos gelooft dan ook dat het belangrijk is om te investeren in een goede mentale gezondheid om mentale problemen te voorkomen. Daarom heeft de organisatie het kennisdossier Mentale gezondheid van de jeugd ontwikkeld die informatie en handvatten biedt. Dit meldt Trimbos. 

Om ervoor te zorgen dat jongeren mentaal gezond kunnen opgroeien, is het belangrijk om te weten wat de mentale gezondheid van de jeugd is. Momenteel is de bestaande kennis versnipperd en worden er constant nieuwe ontwikkelingen en onderzoeken toegevoegd aan het kennisbestand. Verder zijn er talloze aanpakken en interventies.

Kennisdossier

Het kennisdossier staat vol met achtergrondinformatie en theorie over de mentale gezondheid van kinderen, jongeren en studenten. Zo staat er informatie in over risico factoren waar rekening mee moet worden gehouden en wat je als professional kan doen om de jongeren te ondersteunen.
 
Ook staat er praktische informatie in over beleid en interventies. Er wordt bijvoorbeeld informatie gegeven over een integrale aanpak over hoe de leefomgevingen van een kind domein overstijgend kan werken met instanties zoals de gemeente of onderwijs.  
 
Door: Nationale Zorggids / Marian van Reesch