Inschrijving Mega Wandel Marathon open: wandel mee voor kinderen met een handicap

In de omgeving rond Arnhem vindt op zaterdag 13 mei de tweede editie van de Mega Wandel Marathon plaats. De Mega Wandel Marathon is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Iedereen kan en mag meewandelen en zo sponsorgeld ophalen om projecten voor kinderen met een handicap te steunen. Inschrijven is vanaf nu mogelijk op www.megawandelmarathon.nl, meldt Stichting het Gehandicapte Kind.

De start- en finishlocatie is bij Sportcentrum Papendal in Arnhem. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden, van 4 kilometer tot 42 kilometer. Zo vindt iedereen de uitdaging die bij hem of haar past. Alle routes zijn toegankelijk voor rolstoel en runningframe. De routes kunnen individueel of in een team worden gelopen. Onderweg is er volop entertainment, zoals muziek en optredens. De dag eindigt met een slotshow. Oud-minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink doet ook mee: “Ik doe mee omdat ik het belangrijk vind dat we de positie van kinderen met een handicap versterken. Als we een inclusieve samenleving willen zijn, dan moeten we bij kinderen beginnen. Bij hen begint bewustwording en start contact. Zo leren kinderen dat iedereen eruitziet zoals zijzelf.”

Doel

Kinderen met een handicap zijn vaak eenzaam doordat ze ver weg van huis naar school gaan, niet kunnen sporten bij de lokale sportvereniging of niet mee kunnen spelen in de speeltuin omdat deze niet toegankelijk is. Met de Mega Wandel Marathon gaan deelnemers samen wandelen en geld ophalen om ervoor te zorgen dat kinderen met een handicap kunnen meedoen met leren, sporten en spelen.

Over Stichting het Gehandicapte Kind

Stichting het Gehandicapte Kind zet zich in voor kinderen met een handicap: ook zij moeten mee kunnen doen in onze samenleving door in de buurt te kunnen spelen, sporten en naar school te gaan met leeftijdsgenoten zonder beperking.

Door: Nationale Zorggids